Category Archives: Khalayak Ramai

Ape Sudah Berlaku??

Ni screenshot 11.21am (baru lagi) saje nk test ping kelip.. Tup+tup ade “request timed out” kelaka giler.. so that indicate that there is so much congestion on the network Ni screenshot 11.21am (baru lagi).. Selalu terjadi.. buka website, confirm jd cam nie dulu.. pas refresh (F5), baru la dapat masuk kelip… bukan takat kelip je.. …

Continue reading

Final Java (Tips kate nyer)

Bahagian A ->Output ->Ralat ->Definisi ->Dan lain-lain yg dirasakan perlu Bahagian B -> 4 question (jawab 3) (2 GUI termasuk Applet, 2 Text Based)

Continue reading

Exam Time.. (_ _”)

Kepada : – Kawan-kawan sekalian.. 🙂 Final exam bakal menjelma.. Sudah tentu kalian semua telah bersedia dan menyiapkan diri untuk menghadapi hari-hari yang penuh bermakna.. Okie la.. Kalian laksanakan yang terbaik, disamping dengan berkat doa Mak n Ayah,  kalian pasti akan berjaya di suatu hari nanti.. Disini juga aku mengambil kesempatan mohon ampun dan maaf …

Continue reading

Lame Xupdate.. (__’)

Salam semua… Haih lame xupdate blog. tah kenape rase malas semacam je.. Klu dulu alasannye xdapat internet.. tp sekarang connection internet dapat (very good lagi :p).. hurm… Xnak crite yang tu panjang2 sgt.. perkara remeh je… Baru tadi, bosan2 aku pn search kat googel pasal chocolate, nampak la keunikan chocolate nie.. wah.. cantik n menarik.. …

Continue reading

“Kawan vs Kekasih”

Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH… dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH… ANDA tergolong dari yang mana…??? hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati …hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati …berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar …. Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..? KAWAN pengubat kesunyian, …

Continue reading

Kenape??

Perempuan kalau nak shopping ada peringkat tengok-tengok barang.., pastu boleh dikatakan hampir sumua lorong akan dijelajahnya.., pastu wat perbandingan harga dan pilih barang.. Last skali bayar.. Lelaki kalau hendak membeli, tuju seksyen terbabit, pilih dan bayar. Adakah ini Latihan Minda?? Atau ia terlalu complicated sangat?? Atau perempuan terlalu teliti?? Kawan-kawan bantu saya..

Continue reading

Oh Hujan..

Hujan.. Oh Hujan.. Kenapa Engkau Turun .. (sambung lagu bangau oh bangau tu..) Hurmmm.. bukan nk mengeluh psal hujan.. tu kn salah satu nikmat Allah s.w.t yg berikan kepada kita.. tp disebalik hujan lebat menyingkap pelbagai tragedi.. Nak tau ape nye tur!!?? Padang Bola Knape ngan padang bola?? padang bola ditenggelami air!! eh biar betul!! …

Continue reading

Sebagai renungan – Cara Betul Mandi Hadas

Assalamu’alaikum, Utk melakukan mandi wajib yg betul,seseorg itu tidak blh melakukannya dgn hanya mandi secara berdiri atau duduk mencangkung sahaja. Sebaliknya, ia mesti dilakukan dlm kedua2 keadaan bagi memblhkan seseorg itu meratakan air keseluruh anggota badannya yg zahir. Penolong Pengarah Bahgian Dakwah, Jabatan Kemajuan Islam (JAKIM), Uztaz Hj MAt Jais Kamos, 49, menegaskan, bagaimanapun, berdasarkan …

Continue reading

Meja Study??

Beginikah keadaan di atas meja study ku?? Patutlah xde semangat nak study lg… Dengan laptop, printer, jam, mug… Final exam sudah hampir tiba.. Aduh!! Sudah terlambatkah aku ni??? Atau masih ada harapan lagi?? (_ _”)

Continue reading